Duizenden liters chemicaliën komen tevoorschijn bij de ontmanteling van het drugslab bij Fijnaart

26 augustus 2019 om 13:17
nl
Bij een inval in een bedrijfspand aan de Tonsedijk bij Fijnaart is maandag rond het middaguur een drugslab met speed gevonden. Een man (54) uit Zoetermeer en twee mannen (29 en 57) uit Tilburg zijn in het lab aangehouden.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele
Wachten op privacy instellingen...

Er wordt groot materiaal ingezet om de vaten en andere spullen uit het pand te halen. Een heftruck rijdt onafgebroken het lab in en uit. Er is ook een vrachtwagen met container gearriveerd om de chemicaliën op te slaan.

Wachten op privacy instellingen...

Via een tip kwam de politie het lab op het spoor. Daarop is de politie met een shovel het pand binnengevallen. Ook was er een arrestatieteam betrokken bij de aanhouding. Het drugslab was nog actief en de drie verdachten waren aan het werk, dit meldt de politie. Het zou gaan om een groot drugslab.

Wachten op privacy instellingen...

Productie
Het lab zit in een loods van een staalbedrijf, achter een woning. Het huis hoort niet bij de loods. Het pand was sinds een maand verhuurd. De huurders hadden tegen de verhuurder gezegd dat ze de loods gebruikte voor opslag van gekoelde dranken. De eigenaar was niet op de hoogte van het drugslab. Hij was pas nog binnen en zag en rook niets vreemds. De eigenaar is ook niet opgepakt.

De loods ligt in de buurt van het water de Tonnekreek. Er wordt onderzoek gedaan in het pand.

Wachten op privacy instellingen...

Hoe kan jij een drugslab herkennen in de buurt? Bekijk het hieronder:

Onze provincie is het epicentrum van drugsproductie. Brabantse xtc en speed gaan de hele wereld over. Wat schuilt hier allemaal achter? Omroep Brabant dook in de wereld ‘Achter de blauwe vaten’. Klik hier voor het overzicht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.