Heftig ongeluk, mogelijk na ruzie, zorgt voor flinke ravage in Den Bosch, 'bestuurder was bebloed'

26 augustus 2019 om 16:18
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
De auto is total loss. (Foto: Meester Multi Media)
1/2 Flinke ravage na ongeluk in Den Bosch
Een flinke botsing zorgde maandagmiddag voor een enorme ravage bij de Helftheuvelpassage in Den Bosch. Een grijze Peugeot belandde op zijn kop op de weg en is total loss. Volgens een ooggetuige raakten er nog zes andere auto's beschadigd. Ook reed de bestuurder van de grijze auto zeker twintig zwarte afzetpaaltjes en een paal met een verkeersbord omver.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Volgens een woordvoerder van de politie ging er mogelijk een vechtpartij aan het ongeluk vooraf. Omstanders bevestigen dat op hetzelfde tijdstip een stuk verderop inderdaad gevochten is. Of het een met het ander te maken heeft is niet bekend.

Een jongen die bij de kapper zat, hoorde de auto met een hele hoge snelheid aankomen. "Ik hoorde een harde klap en dingen rondvliegen. Toen ging ik naar buiten." Eenmaal buiten zag hij hoe de bestuurder tegen meerdere geparkeerde auto's botste. "Die andere auto schoof naar achter en hij vloog over de kop."

De bestuurder van de grijze Peugeot klom vervolgens uit de auto en probeerde te vluchten. "Ik zag dat zijn gezicht een beetje bebloed was en een van zijn armen zat helemaal onder. Een paar mensen zijn er achteraan gegaan en hebben hem kunnen pakken." Hij is naar het ziekenhuis gebracht en zal daar worden aangehouden. In verband met de vechtpartij is er ook nog een andere man opgepakt.

Op de weg lagen na het ongeluk boodschappen en kapotte verpakkingen. Een van de personen die zegt bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest, nam een groot deel van die spullen mee. De ravage is inmiddels opgeruimd, de paaltjes zijn verdwenen.

De politie is druk bezig helder te krijgen wat zich nu precies heeft afgespeeld rondom het ongeluk. Ze verwacht daar op z'n vroegst dinsdag meer over te kunnen zeggen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...