Nog 200 bloemkolen schilderen en dan kan het bloemencorso van Zundert beginnen

29 augustus 2019 om 14:56
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Opmerkelijk: voor het bloemencorso van Zundert worden bloemkolen blauw geverfd.
1/2 Opmerkelijk: voor het bloemencorso van Zundert worden bloemkolen blauw geverfd
Met nog een paar dagen te gaan voor het corso is het ‘alle hens aan dek’ in Zundert. Zo zijn ze bij buurtschap Laer Akkermolen druk bezig met een opmerkelijke klus: het verven van meer dan tweehonderd bloemkolen! Bij de corso-organisatie is het op een andere manier ook aanpoten. De toegangskaarten vliegen daar de deur uit en overal wordt druk gebouwd aan tribunes. De organisatie weet het zeker: het wordt zondag uitverkocht huis.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

Bij alle buurtschappen wordt iedereen ingeschakeld om de wagens af te bouwen. Bij Laer Akkermolen bouwen ze dit jaar Argus (Argos), een reus uit de Griekse mythologie met maar liefst honderd ogen. De iris van elk oog bestaat bij het buurtschap niet uit dahlia's, maar uit bloemkolen. Bloemkolen die geverfd worden in felle kleuren om het argwanende en zoekende rondkijken van Argus te accentueren.

De bloemkool-ogen van Argus (Argos), worden vanuit het binnenste van de corsowagen allemaal met de hand bewogen. Het inwendige van Argus (Argos) is een doolhof van stalen trappetjes en smalle doorgangen.

“Hier hebben we bijna veertig plekken gemaakt waar iemand zit die de oogbol kan laten bewegen”, vertelt Simon Adriaansen. In het inwendige van Argus (Argos) wordt het zondag ook verstikkend benauwd, weet Adriaansen. “De temperatuur gaat hier heel vlotjes over de dertig graden heen. Dus dat wordt afzien.”

Enorm veel belangstelling voor het corso
Argus en alle andere wagens rijden zondag tijdens de optocht voor het eerst dwars door de nieuwe corsoboulevard in Zundert. Aan weerszijden van die boulevard worden enorme tribunes gebouwd.

“We hebben voor het eerst zevenduizend tribuneplaatsen”, vertelt corsowoordvoerder Ad Boemaars. “Inmiddels zijn er al ruim zesduizend van verkocht en we verwachten dat we uitverkocht raken. Ook kaarten voor een plekje langs het parcours vliegen weg.”

Het Corso Zundert wordt zondag ook uitgezonden op Omroep Brabant. De uitzending begint om 14.30 uur.

Wachten op privacy instellingen...