Bredanaar Virgil van Dijk gekozen tot de beste voetballer van Europa

29 augustus 2019 om 19:18
nl
Virgil van Dijk is in Monaco gekozen tot de beste voetballer van Europa. De twee andere genomineerden, Christiano Ronaldo en Lionel Messi, grepen naast de UEFA-titel 'Speler van het jaar'.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

De Bredanaar is de eerste verdediger ooit, die deze eer te beurt is gevallen. De verdediger verdiende de prijs met een fantastisch seizoen bij Liverpool. Van Dijk greep weliswaar net naast de titel in de Engelse Premier League, maar won wel de Champions League met zijn team. Ook leidde hij als aanvoerder het Nederlands elftal naar de finale van de Nations League, waarin het Portugal van Ronaldo te sterk bleek.

Van Dijk begon zijn carrière in de jeugd van Willem II, maar maakte zijn profdebuut bij FC Groningen. Daarna speelde hij voor Celtic en Southampton. Vorig jaar verhuisde hij naar Liverpool voor een recordbedrag van 84 miljoen euro.

Van Dijk bedankte na zijn uitverkiezing als eerste zijn teamgenoten en zijn familie. "Het was een lange weg om deze prijs te winnen", zei hij op het podium.

Wachten op privacy instellingen...

Van Dijk maakt ook nog kans om te worden gekozen tot beste speler ter wereld. Hij behoort tot de tien genomineerden, samen met onder anderen Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De winnaar van die FIFA-prijs wordt op 23 september bekend tijdens een gala in Milaan.

Beste verdediger
Virgil van Dijk kreeg eerder tijdens de ceremonie in Monaco ook al de prijs voor de beste verdediger in de Champions League. In de verkiezing van verdediger van het jaar kreeg Van Dijk de voorkeur boven zijn ploeggenoot Trent Alexander-Arnold en Matthijs de Ligt.

In Monaco werd tegelijkertijd de loting voor de groepsfase van de Champions League gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.