Wilde achtervolging bij Tilburg: scooterrijder vlucht voor agenten, zeven politiewagens rukken uit

29 augustus 2019 om 19:45
nl
Een scooterrijder (41) is donderdagavond in de buurt van Tilburg op de vlucht geslagen nadat de politie hem wilde controleren. Hij werd uiteindelijk gearresteerd in Rijen nadat hij op de voordeur van een huis was ingereden. Een politieagent raakte gewond doordat de Tilburger hem had aangereden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De scooterrijder reed donderdagavond met hoge snelheid en zonder helm over de Rijksweg N282 ter hoogte van Hulten. Agenten zagen de scooterrijder rijden en besloten voor dit gevaarlijke rijgedrag een stopteken te geven. Een agent gebaarde dat de man moest stoppen, maar in plaats daarvan gaf hij gas.

De politie besloot de achtervolging in te zetten. Zeven politiewagens deden mee aan de achtervolging. Er werden hoge snelheden gehaald.

Inrijden op agent
Op de Mariastraat in Rijen probeerde de politie een blokkade op te stellen. De verdachte reed richting de agenten. Ze riepen een aantal keer dat de man moest stoppen, maar daar gaf hij geen gehoor aan. Hij reed vervolgens recht op een agent af. Die sprong nog aan de kant, maar werd alsnog geraakt en moest daarvoor ter controle naar het ziekenhuis.

In de straat probeerde de scooterrijder tussen twee geparkeerde auto’s door te rijden. Dat ging niet helemaal goed, waarna de bestuurder plots op de voordeur van een huis botste.

Zes agenten waren nodig om de scooterrijder aan te houden. De man verzette zich hevig en hij bleek onder invloed van drugs te zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!