Video

Bloemencorso Zundert zondag live bij Omroep Brabant: welk buurtschap hoort de ‘Jubel van Zundert'?

30 augustus 2019 om 20:00
nl
Voor de 78e keer trekt zondag het Bloemencorso als een kleurrijk lint weer door de straten van Zundert. Maandenlang hebben de bouwers van de twintig buurtschappen zich schuilgehouden in hun bouwtenten.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Zondagmiddag is het zover en worden de meest creatieve en kleurrijke wagens getoond aan het publiek. Omroep Brabant is erbij en doet vanaf 14.30 uur live verslag van het corso op tv, online en op Facebook.

De uitzending duurt tot en met de prijsuitreiking. Het is elk jaar weer een grote strijd: welke van de twintig buurtschappen heeft de onmetelijke eer om de Zundertse Jubel te mogen ontvangen. Het is voor de winnende wagenbouwers het ultieme compliment voor het maandenlang zwoegen en zweten in de bouwtent. De bekendmaking van de winnaar is dit jaar voor het eerst op het Oranjeplein in plaats van op De Markt.

Wachten op privacy instellingen...

In 2018 werd het corso gewonnen door buurtschap ’t Stuk. Het buurschap verbeeldde drie grote leguanen die levensecht over het parcours bewogen ofwel ‘Inguana interaction’. Naast de eerste prijs wordt er ook nog een publieksprijs uitgereikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.