Kat Henkie met luchtbuks doodgeschoten in Schijndel, maar hoe gaat het nu met de vermiste Mina?

30 augustus 2019 om 10:50
Omroep Brabant
Kat Henkie werd in zijn nek geschoten
Omroep Brabant
In de wond van Henkie zit een kogeltje
Omroep Brabant
Het verdriet om de dood van Henkie is groot
1/3 Kat Henkie werd in zijn nek geschoten
De baasjes van kat Henkie uit Schijndel zijn woedend en intens verdrietig. Donderdagochtend werd Henkie op straat gevonden met een kogel in zijn nek. Waarschijnlijk is hij beschoten met een luchtbuks. Het beestje overleefde het nekschot niet. Hun andere kat, Mina, wordt al een week vermist.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door
Imke van de Laar

Het baasje van Henkie wil liever niet dat haar naam bekend wordt. Maar dat maakt het verdriet niet minder groot. "Henkie was de kat van mijn dochtertjes. Die zijn helemaal overstuur."

'Zoiets doe je toch niet?'
Het speelt zich allemaal af in de wijk Hoevenbraak. Henkie lag bij een buurvrouw dood voor de deur. Zij herkende de kat in eerste instantie niet. Daarom maakte ze een foto van het beestje en zette die op Facebook met de vraag of iemand wist van wie deze kat was.

De schok was groot toen de Schijndelse haar kat herkende. Ze kan nog niet geloven dat iemand het beestje zomaar heeft doodgeschoten. "Zoiets doe je toch niet?" Ze legt uit: "Ik heb de wond van het beestje aan een buurman laten zien die verstand heeft van wapens. Die zegt dat hij waarschijnlijk met een luchtbuks beschoten is."

Mina ook weg
De baasjes van Henkie hebben nog een kat, Mina. Die is al een week kwijt. Na de vondst van Henkie maken ze zich grote zorgen over het lot van Mina. "We zijn bang dat we haar ook niet meer levend terug zien."

 

 

Aangifte
Vrijdagmiddag gaan de baasjes van Henkie aangifte doen bij de politie. "Maar eerst gaan we naar de dierenarts om het kogeltje te laten verwijderen. Als bewijsmateriaal."

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...