Frans Bauer als coach in The Voice Senior: ‘Het is mooi om talenten te begeleiden naar hun droom' - Omroep Brabant

Frans Bauer als coach in The Voice Senior: ‘Het is mooi om talenten te begeleiden naar hun droom'

30 augustus 2019 om 09:56
nl
Frans Bauer zit vrijdagavond voor het eerst als coach op de draaiende stoelen in The Voice Senior. Voor de zanger uit Fijnaart is het maar wat spannend, maar hij vindt het ook heel leuk om te kijken wat iedereen ervan vindt. “Het is de grote première”, vertelde Frans in het radioprogramma Wakker!
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

In het programma zitten de coaches in een stoel met de rug naar degene die zingt. Als de coach wil dat de kandidaat doorgaat, wordt er op een rode knop gedrukt en draait de stoel van de coach.

“Het is voor ons echt lastig. Soms hoor je iemand zingen en heb je een idee hoe hij of zij er ongeveer uitziet. Dan draai je om en dan is het zo anders. Dat is zo grappig.” Volgens de zanger is er dit seizoen weer veel talent langsgekomen en is hij soms verbaasd dat deze mensen nooit eerder bekend zijn geworden.

'Ik sta op mijn strepen'
Frans is nieuw als coach, maar zeker niet de makkelijkste. “Ik sta best wel op mijn strepen. Ik ben niet iemand die zomaar draait voor alles.” Naast dat hij streng is houdt hij ook van de gezelligheid. “Dat staat bij mij hoog in het vaandel. Eerlijkheid hoort er bij mij ook bij.

De zanger uit Fijnaart werkt als coach samen met Ilse de Lange, Marco Borsato en Angela Groothuizen. Volgens Frans hebben zij hartstikke veel ervaring, maar hij vindt het samenwerken hartstikke leuk. “Het is voor mij nieuw, maar het is wel strijden om de kandidaten. In het begin voelde ik me een beetje onwennig.”

Frans Bauer is vrijdagavond om half negen te zien als coach op RTL4.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.