Koningspython Clyde ontsnapt uit terrarium en wordt buiten in de bosjes teruggevonden

30 augustus 2019 om 11:08
nl
De koningspython die vrijdag ontsnapte uit zijn terrarium aan de Vuurijzerstede in Cuijk, is gevonden. De slang, die Clyde heet, was ontsnapt en lag buiten verstopt in de bosjes naast het huis.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Medewerkers van de dierenambulance voorspelden al dat het dier niet ver weg kon zijn en dat hij waarschijnlijk ergens opgerold en verstopt zou liggen. Die voorspelling kwam uit, toen het beestje gevonden werd in de bosjes naast het huis. "Meestal gaat zo'n slang niet ver en bovendien is het veel te koud buiten voor die dieren."

Niet giftig
Een koningspython is niet giftig maar kan wel bijten. "Als je gewoon rustig blijft zal hij dat niet doen. Zo'n slang is banger van mensen dan mensen van slangen. Zo lang je hem niet oppakt, is er niets aan de hand. Hij zal niet 'gaan staan' en dreigend en gif schietend op je afkomen. Bel gewoon ons op en dan komen wij hem vangen."

De medewerkers kregen al verontruste telefoontjes van buurtbewoners. "Mensen vroegen of ze wel veilig met hun hondje buiten konden lopen. Nou, als zo'n slang honger heeft zal hij een vogeltje of een rat pakken." Iedereen kan nu weer zonder paniek rondlopen. De slang zit weer veilig binnen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.