Video

Wil ruimde 28 jaar rommel op in Den Bosch en gaat met pensioen, 'De stad gaat hem missen'

30 augustus 2019 om 16:56
nl
Hij hoort zo'n beetje bij de inboedel van Den Bosch. Wil Hulsman zorgde er 28 jaar voor dat de troep in de stad werd opgeruimd. Gewapend met zijn kar, bezem en prikker werd hij een bekende en markante verschijning op De Markt, De Parade en al die andere mooie plekjes in het centrum van Den Bosch. Maar daar komt nu een eind aan. De werknemer van WeenerXL is met pensioen.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Zijn laatste werkdag begon als iedere andere werkdag: peuken, lege blikjes en andere rotzooi opruimen in de Kerkstraat. Maar terwijl hij daarmee bezig is, verzamelen zijn collega's zich voor het stadhuis. Want daar wordt Hulsman straks met de 'Binnenstad Brigade' ontvangen door wethouder Van der Geld. Maar zelf weet hij nog van niks.

"Dit is mijn laatste werkdag en dit zijn de laatste loodjes. Het doet me wel iets dat ik ermee ga stoppen. Maar ik blijf natuurlijk gewoon hier bijna dagelijks komen, want ik ken hier zoveel mensen. Ik kan Den Bosch niet missen. Of ze moeten me wegdragen, maar dan kom ik toch nog terug."

Bekende Bosschenaar
Het zal even wennen zijn voor veel binnenstadbewoners en bezoekers. Want Wil werd de afgelopen jaren een beetje een 'Bekende Bosschenaar'.

"Den Bosch gaat Wil missen", zegt een van de aanwezige collega's. "Want hij kent bijna iedereen in Den Bosch en andersom is dat ook zo." Want de schoonmaker houdt van een praatje en is gek op dieren. Zoals Guusje, de teckel van een binnenstadbewoner die ook even langs komt.

"Iedere ochtend als ik mijn hond uitlaat, zoekt ze Wil op, want dan weet ze dat zij een koekje en een aai krijgt. Ze is helemaal gek op Willie. Na vandaag moet ik haar voortaan dus zelf een koekje geven."

Het hele gezelschap gaat daarna het stadhuis in, waar na de koffie en de chocoladebollen wethouder Van der geld het woord neemt. Namens Den Bosch bedankt hij Wil voor zijn jarenlange werk en waardevolle aanwezigheid in Den Bosch. Als cadeau krijgt hij een naambord van het 'Wil Hulsman Plein."

Hulsman zelf is er beduusd van. "Ik wist natuurlijk wel dat deze dag anders dan anders zou worden. Maar dit had ik allemaal niet verwacht. Het is prachtig."

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.