Video

Bob roetsjt voor laatste keren naar beneden, 'Ik ga wel een traantje laten, denk ik'

1 september 2019 om 11:59
nl
Een laatste ritje maken in de Bobsleebaan van de Efteling. Liefhebbers komen er zondag speciaal voor naar het pretpark in Kaatsheuvel. De Bob roetsjt in de avond na 34 dienstjaren voor het allerlaatst naar beneden met (oud-)medewerkers. "Een zware dag. Ik heb amper geslapen vannacht", aldus een fan.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

"We gaan het wel missen", vertelt een vrouw die net uit de attractie komt. "Mijn kinderen willen volgens mij meteen nog een keer, dus we gaan weer aansluiten in de rij."

 

'Verdrietige dag'
"Ik vind het een verdrietige dag. Je ziet dit soort banen niet veel in Europa. Erg jammer dat het weggaat", vertelt een man. Een echte liefhebber. Hij draagt zelfs een shirt met het logo van de Bob erop. "Ik ga er al van jongs af aan in."

Wachten op privacy instellingen...

Eftelingmedewerker Teun staat al bijna vijf jaar bij de baan. Hij sluit niet uit dat hij met een traantje afscheid neemt. "Ik ga de werkzaamheden toch wel het meest missen. Er was hier nog heel veel te doen. Tegenwoordig is alles geautomatiseerd en hier moest nog veel handmatig gebeuren."

Welke emoties roept de laatste dag van de Bobsleebaan op? Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

De Bobsleebaan had al geruime tijd last van ouderdomskwaaltjes. Er waren storingen en er werd besloten om de baan dicht te gooien, zodra er regendruppels vallen. Ook worden dit soort achtbanen niet meer gemaakt, dus is het lastig om aan onderdelen te komen als er iets vervangen moet worden.

Laatste rit voor medewerkers
Het allerlaatste ritje in de Bob is weggelegd voor medewerkers en oud-medewerkers die bij de baan hebben gestaan. Zij zullen rond half negen 's avonds instappen.

Op de plek van de Bobsleebaan komt een nieuwe familie-achtbaan: Max& Moritz. Het gaat om een dubbele achtbaan. De naam en het thema zijn gebaseerd op een Duits verhaal. Het gaat over twee kwajongens die hun dorp onveilig maken met hun streken. De attractie opent in het voorjaar van 2020.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.