Video

Buurtschap Tiggelaar wint 78ste editie van bloemencorso Zundert

1 september 2019 om 17:14
nl
Buurtschap Tiggelaar heeft zondagmiddag de 78ste editie van het bloemencorso van Zundert gewonnen. Met 'Vikings' trok het buurtschap aan het langste eind: de praalwagen was goed voor 634 punten van de vakjury. Er deden twintig buurtschappen mee.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De ontlading bij het buurtschap was gigantisch: bouwers en buurtgenoten kwamen massaal het Oranjeplein oprennen na het besluit van de ervaren vakjury. Natuurlijk werd de winnaar met de traditiegetrouwe jubel 'Jullie mogen stoppen!' bekendgemaakt.

De tekst gaat verder onder de video's.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Er waren dit jaar veel kanshebbers. Buurtschap Klein Zundert zat het niet mee: door een technisch mankement klapte de wagen niet open, iets wat wel wel de bedoeling was. Het buurtschap eindigde op een veertiende plek.

Wachten op privacy instellingen...

Tiggelaar won ook de derde publieksprijs. Buurtschap Klein-Zundertse Heikant werd tweede, maar pakte de eerste publieksprijs én de pluim. De tweede publieksprijs ging naar het Terracottaleger van ’t Stuk.

 

 

 

Het bloemencorso
Het corso slingerde zondag voor de 78ste keer als een kleurrijk lint door de straten van het dorp. De bekendmaking van de winnaar van de Zundertse jubel was dit jaar voor het eerst op het Oranjeplein in plaats van op De Markt. De jubel is het ultieme compliment voor het maandenlange zwoegen en zweten van de winnende bouwers, die tienduizenden dahlia's in hun wagens verwerken.

Behalve de eerste prijs werd er ook nog een publieksprijs uitgereikt. Maandag staan er op het programma nog een tentoonstelling, twee presentatierondes én een afscheid van de wagens.

Het hele corso kun je hier terugkijken:

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Ook markant: het Zunderts bloemencorso werd dit jaar gefilmd door het Zuid-Koreaanse Samsung. Het technologiebedrijf wil de beelden van het kleurrijke bloemengeweld gebruiken als testbeeld voor televisies.

Om precies te zijn: het gaat dan om beelden op televisies die overal ter wereld in de winkel hangen. De afgelopen dagen werden de dahliavelden al gefilmd door een Australisch productieteam.

Vorig jaar
In 2018 werd het corso gewonnen door buurtschap ’t Stuk. Het buurschap verbeeldde drie grote leguanen die levensecht over het parcours bewogen, ofwel ‘Iguana interaction’.

Dit jaar deed buurtschap ’t Stuk het dit jaar heel anders: het bouwde geen wagen, maar koos naar eigen zeggen voor 'een corsocreatie' die bestaat uit 96 soldaten van het Chinese terracottaleger.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.