Video

Nozems en kakkers in jasjes en dasjes op historische brommers en motoren in Heusdense Heerenrit

1 september 2019 om 19:40
nl
De derde editie van de Heusdense Heerenrit is een doorslaand succes geworden. Voor het eerst verschenen zondag meer dan honderd historische motoren en brommers aan de start in Drunen. Om de sfeer van de jaren vijftig en zestig extra te benadrukken, waren de deelnemers gevraagd om zich te kleden zoals in die tijd gebruikelijk was. Het werd een rit in stijl.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

“Dat betekent een jasje en een dasje en dat is heel wat anders dan mensen die normaal op een motor rijden”, vertelt Jeffrey, stijlvol gekleed in een keurig jasje met bijpassend vlinderdasje. “Daarom heet het ook Heerenrit.” De tachtig kilometer lange rit voor oude motoren en brommers ging voor een groot deel door de regio Heusden en Waalwijk.

Artistiekelingen reden op een Puch
Iets minder stijlvol gekleed, maar toch getooid met een nonchalant geknoopte stropdas, waren de deelnemers met historische brommers. In de jaren zestig domineerden de merken Puch, Zündapp en Kreidler het Nederlands straatbeeld.

De 69-jarige Tony van den Zandvoort uit Den Bosch hoorde in die tijd tot de alternatievelingen. “Wij reden op een Puch en hadden heel lang haar. Dat van mij hing bijna tot op mijn kont. De nozems, de vetkuiven die reden op een Zündapp. Artistiekelingen reden op een Puch, het liefst met een heel hoog stuur.”

Love and Peace
Aan de Heusdense Heerenrit deed Tony mee met twee vrienden en uiteraard reden ze alle drie op een Puch. Toen en nu, het zijn en blijven artistiekelingen. Ondanks dat het lange haar reeds is verdwenen of grijs geworden is . “Het was de tijd van Love and Peace”, vertelt Tony. “Een fantastische tijd, met ook nog eens schitterend muziek.”

Deelnemers aan de Heusdense Heerenrit zamelden ook nog eens geld in voor het goede doel. De opbrengst van de derde editie gaat naar Villa Pardoes.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.