Steekpartij die zorgde voor veel tumult bij McDonald's in Tilburg: nieuwe verdachten opgepakt

2 september 2019 om 19:56
De politie sloot de McDonald's hermetisch af. (Foto: Jack Brekelmans)
De politie sloot de McDonald's hermetisch af. (Foto: Jack Brekelmans)
De politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden voor de steekpartij op het Pieter Vreedeplein in Tilburg op 12 januari. Een 18-jarige jongen zou daarbij gewond zijn geraakt. Vrienden van het slachtoffer vluchtten na het incident de McDonald's op het Piusplein in. De fastfoodzaak werd na het incident een uur lang hermetisch afgesloten. Niemand mocht naar binnen of naar buiten.
Profielfoto van Michelle Peters
Geschreven door
Michelle Peters

De steekpartij gebeurde rond elf uur 's avonds. Een groep van twintig jongeren was na afloop van een concert van rapper Boef in concertzaal 013 ruzie aan het zoeken. Vermoedelijk volgde de steekpartij op die ruzie.

De nieuwe verdachten zijn twee Tilburgse jongens van 18 en 19 jaar oud. Ze worden allebei verdacht van openlijke geweldpleging en mishandeling van het slachtoffer. Na verhoor zijn de jongens weer vrijgelaten, maar ze blijven wel verdachten.

McDonald's hermetisch afgesloten
Eerder werden vijf vrienden van het slachtoffer aangehouden. De jongens, allemaal tussen de 15 en 17 jaar, renden na de steekpartij de McDonald's in. Toen de fastfoodzaak werd afgesloten, zaten er ongeveer zestig mensen binnen. Ze werden allemaal gefouilleerd. De politie moest omstanders op afstand houden met wapenstokken en diensthonden.

De vijf jongens zijn inmiddels vrijgelaten. Waarom zij werden opgepakt, wil de politie niet vertellen. Ze worden nu gezien als getuige of slachtoffer.

Tegen de twee nieuwe verdachten wordt een dossier opgemaakt. Het Openbaar Ministerie beslist wat er verder met hen gaat gebeuren.

Wachten op privacy instellingen...