Boswachter Frans Kapteijns baalt van nepaccount op Instagram: 'Dit doet pijn'

3 september 2019 om 14:09
nl
Hij wordt weggezet als een seksistische boswachter die wel van een pilsje houdt. Maar wie de gepensioneerde boswachter Frans Kapteijns kent, weet wel beter. Hij baalt daarom enorm van een nepaccount op Instagram dat die suggestie wel wekt.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

“Ja, dat doet wel pijn”, zegt Kapteijns als we hem bellen over het nepaccount. “De manier waarop de posts daar worden weggezet, strookt totaal niet met hoe ik ben als mens.”

Op het nepaccount op Instagram zijn vijf foto’s gepost waarop Kapteijns te zien is. Foto’s die volgens de boswachter ‘gestolen zijn van diverse plekjes’. Sommige teksten die bij de foto’s worden gezet, zijn seksistisch. Andere teksten wekken de suggestie dat Kapteijns niet vies is van een biertje.

Balletje aan het rollen
Nadat een vrouw onder een van de foto’s naar Staatsbosbeheer reageerde dat ze een ‘seksistische boswachter’ hebben, begon het balletje te rollen. Zo ongeveer tegelijkertijd kreeg Kapteijns via een goede vriend, een kennis en Natuurmonumenten te horen dat zijn foto’s prijken op een nepaccount.

Vijf dagen geleden maakte Kapteijns op zijn eigen account melding van het nepprofiel. Nog altijd is hij met Instagram bezig om dat nepprofiel verwijderd te krijgen.

Kapteijns, een van de bekendere boswachters van onze provincie en zeer actief op social media, maakt voor het eerst mee dat zijn foto’s voor een nepaccount worden gebruikt. Toch weerhoudt dit hem niet van het gebruik van social media. “Social media kan ook leuk zijn. Als ik niks meer post, wint degene die achter dit account zit.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.