TUF gaat en ASIR komt: dit bedrijf kan wel grasmatten recyclen

4 september 2019 om 16:34
nl
Het bedrijf ASIR betaalt de rekening van het afvoeren van de eerste rommel van TUF Recycling in Dongen. Dat werd woensdagmiddag duidelijk tijdens een persconferentie op het Dongense gemeentehuis.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Bij TUF liggen de kunstgrasmatten huizenhoog opgestapeld. Het gevolg van mismanagement: het bedrijf had de matten moeten verwerken, maar bleek incapabel. De gemeente Dongen zette een paardenmiddel in, bestuursdwang, om het bedrijf in Dongen een halt toe te roepen. Dat was vorig jaar oktober, nadat bij TUF brand had gewoed. Sindsdien ligt de bedrijfsvoering stil.

Sinds woensdagochtend is er eindelijk beweging. Vrachtwagens rijden af en aan om infill, een mengsel van zand en rubber, af te voeren naar Helvoirt. Daar wordt het gescheiden, zodat het opnieuw gebruikt kan worden.

TUF Recycling heeft voor de afvoer van de infill het Rotterdamse bedrijf ASIR in de arm genomen. Dat recyclet in heel Europa afgedankte kunstgrasmatten. Het heeft de intentie om dat ook op de locatie van TUF in Dongen te gaan doen, maar garanties zijn er niet: "Het is al ingewikkeld genoeg", zegt Peter Fousert, de advocaat van ASIR, hierover.

 

Wachten op privacy instellingen...

Fousert doelt op het stappenplan om de boel bij TUF op orde te krijgen: eerst alle infill weg, daarna de schade van de brand laten herstellen. En dan maar zien of er een succesvol recyclingbedrijf neergezet kan worden.

Burgemeester Marina Starmans heeft daar goede hoop op. 'Als het netjes gebeurt, ordentelijk en binnen de vergunningen, en als alles wordt gedaan wat we met elkaar afspreken, dan ben ik tevreden", zegt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.