We kunnen het maar niet laten: weer honderden bellers en appers in het verkeer betrapt

5 september 2019 om 10:46
nl
Een gewaarschuwd mens telt blijkbaar niet voor twee in het verkeer. Vorige week werden al bijna vierhonderd bestuurders in Breda en Tilburg en omgeving beboet voor rijden met een smartphone in de hand. De afgelopen dagen werden opnieuw 740 chauffeurs bekeurd. Dit gebeurde op de snelwegen in het oosten van de provincie.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Agenten betrapten de overtreders vanuit een touringcar. Collega's die hen volgen in onopvallende auto's delen de bonnen uit als wordt geconstateerd wanneer er is gebeld met een telefoon in de hand. In mei werden in een week tijd in Oost-Brabant zeshonderd bestuurders bekeurd, omdat ze hun mobiele telefoon tegen de regels gebruikten.
LEES OOK: Honderden automobilisten op de bon voor gebruik smartphone
Beter zicht vanuit bus
De bekeuringen die vorige week zijn uitgedeeld, waren goed voor een bedrag van bijna 95.000 euro. Per overtreding ging het om 240 euro. Agenten controleren vanuit een bus, omdat ze dan beter zicht hebben op bestuurders van auto's en vrachtwagens.

LEES OOK: 95.000 euro aan boetes voor autorijden met telefoon in de hand

Bij de controles in Midden- en West-Brabant werden in totaal 526 mensen bekeurd. Tientallen weggebruikers kregen een bon, omdat ze geen gordel droegen. In 22 gevallen werd meer dan dertig kilometer per uur te hard gereden.

O ja, de politie in Oost-Brabant blijft deze week controleren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.