Daders van overval op bakkerij Merks in Boekel nog altijd niet gepakt, Bureau Brabant toont beelden

5 september 2019 om 17:21
nl
Lambèr Merks van bakkerij Merks in Boekel werd in maart 2018 overvallen in zijn bakkerij. De daders zijn nog steeds niet gepakt. De beelden van de gevluchte mannen worden daarom maandagavond getoond in Bureau Brabant.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Op zaterdag 10 maart 2018 werd de bakkerij aan de Kennedystraat in Boekel overvallen. Bakker Lambèr was samen met zijn collega rond halftwee ’s nachts in zijn bakkerij omdat er nog een klant langs zou komen. De eigenaar hoorde iemand binnenkomen en dacht dat het de klant was waar ze op aan het wachten waren. Het bleken twee onbekende mannen te zijn met een pistool en een mes.

Bedreigd met een pistool
Lambèr schrok hiervan en struikelde over een zak die op de grond stond. De bakker werd vervolgens bedreigd met een pistool. Zijn collega werd in het magazijn aan een rek vastgetapet.

Lambèr vocht met de dader, die zijn pistool liet vallen. De bakker probeerde ook nog de bivakmuts van de dader af te krijgen, maar dit lukte niet. De daders schrokken en zijn toen op de vlucht geslagen. De overvallers zijn ruim drie minuten binnen geweest en hebben niets meegenomen.

De daders zijn nog steeds niet gepakt. Er zijn wel beelden van de mannen die op de vlucht slaan. De politie heeft ook de overval gereconstrueerd. Om meer tips te krijgen van de overval laat Bureau Brabant maandagavond de beelden zien van de daders bij de bakkerij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.