Boeren slaan man het ziekenhuis in die akker komt controleren

5 september 2019 om 21:28
Archieffoto.
Archieffoto.
Een controleur van de NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst) is woensdagmiddag mishandeld door twee mannen (71 en 41) in Wouwse Plantage. De man reed een akker op voor een controle van de landbouwgrond. De twee eigenaren waren daar niet van gediend omdat de man geen toestemming had gevraagd en gingen door het lint.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Het duo schopte en sloeg de controleur die vervolgens op de vlucht sloeg en de hulpdiensten inschakelde. De gewonde NAK-medewerker is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Beide mannen zijn aangehouden en legden op het bureau een verklaring af. Daarna mochten ze weer naar huis. De controleur is inmiddels ook uit het ziekenhuis.

Duw
Volgens de boeren had de man bij de buren een controle uitgevoerd en reed hij over hun land terug, terwijl hij de verharde weg had kunnen nemen. Vader en zoon lieten de auto stoppen.

Volgens de boeren is er daarna een discussie ontstaan en heeft de controleur een duw gegeven aan de oudste man. Daarop is het uit de hand gelopen en heeft de controleur enkele klappen gekregen. Op het politiebureau hebben beide boeren een verklaring afgelegd over wat er in hun ogen was gebeurd.

Ingehuurd
De NAK wordt soms ingehuurd door de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit). Of het slachtoffer op het moment van de mishandeling was ingehuurd door de NVWA, wist een woordvoerster van die dienst niet. Controleurs van de NVWA moeten zich altijd legitimeren, maar ze hebben ook de bevoegdheden om zonder toestemming een akker of stal binnen te gaan.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...