Twee appartementen volledig verwoest bij brand in Valkenswaard, ook veel schade aan andere woningen

6 september 2019 om 10:11
Omroep Brabant
De vlammen slaan uit het dak. Foto: Rico Vogels
Omroep Brabant
Foto: Jozef Bijnen
1/2 De vlammen slaan uit het dak. Foto: Rico Vogels
Twee appartementen van het wooncomplex aan de Heggeroosstraat in Valkenswaard zijn vrijdagochtend volledig verwoest bij een grote brand. Ook twee andere appartementen hebben flinke brandschade en zijn voorlopig onbewoonbaar. De brandweer heeft het vuur onder controle en is bezig met nablussen. Iemand die bezig was met renovatiewerkzaamheden, is met brandwonden naar het ziekenhuis.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De appartementen zijn onderdeel van een complex met in totaal acht woningen. Vier appartementen op de bovenverdieping hebben allemaal brandschade. Vier woningen op de begane grond hebben rook- en waterschade.

Even na halftien brak tijdens renovatiewerkzaamheden brand uit. Het vuur woedde eerst in het dak van één appartement. De brandweer probeerde met man en macht te voorkomen dat het vuur zou overslaan. Er werden meerdere blusvoertuigen en hoogwerkers ingezet om het vuur te blussen.

Rook in trappengat
Een bewoner die ook in het wooncomplex woont kwam net thuis toen hij via een man hoorde dat er brand was. "Ik keek in het trappengat en zag allemaal rook. Ik heb meteen de brandweer gebeld. Toen de brandweermannen kwamen, stonden de vlammen al wel vijf meter hoog uit het dak van de woningen.”

Wachten op privacy instellingen...

Opvang
Toch konden ze niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar drie andere appartementen. Voor de getroffen bewoners is opvang geregeld.

Wachten op privacy instellingen...