Doorrijder na ongeluk bij McDonald’s in Helmond, fietser (15) zwaargewond

6 september 2019 om 20:52
Specialisten van de politie doen onderzoek. (Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision)
Specialisten van de politie doen onderzoek. (Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision)
Een 15-jarige fietser is vrijdagavond geschept door een auto voor de McDonald's-vestiging aan de Deurneseweg in Helmond. Hierbij raakte het slachtoffer, een jongen uit Helmond, zwaargewond. Hij liep ernstig hoofdletsel op. De veroorzaker van het ongeluk reed door. De politie is naar de bestuurder op zoek gegaan en ze heeft onder meer een politiehelikopter ingezet.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Rond vijf voor halfnegen ging het mis op de parallelweg van de Deurneseweg, de Deltaweg. De bestuurder van de auto die hem aanreed, ging er na de aanrijding vandoor zonder hulp te verlenen.

Met spoed naar ziekenhuis
Diverse hulpdiensten werden opgeroepen. Een traumahelikopter landde op een voetbalveldje in de buurt. Het slachtoffer is met spoed naar ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen gebracht. De trauma-arts is meegegaan met de ambulance.

De weg werd tijdelijk afgesloten voor onderzoek. Agenten zijn op zoek naar eventuele getuigen.

Klein model auto
De auto van de bestuurder was een klein model (vermoedelijk) Citroën of Peugeot. De kleur was waarschijnlijk blauw. Er is ook een Burgernetmelding verspreid met een beschrijving van de auto die aan de voorzijde beschadigd is.

De politie is ook op zoek naar een automobilist die direct na de aanrijding is gestopt om te helpen. Hij vertrok toen hulpverleners ter plaatse waren, zonder dat agenten zijn gegevens hadden genoteerd. De politie vermoedt dat hij de aanrijding heeft gezien en ze zou alsnog graag met hem in contact komen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...