Vliegtuigongeluk op Breda International Airport loopt goed af, geen gewonden

7 september 2019 om 10:24
nl
Op Breda International Airport, het voormalige vliegveld Seppe in Bosschenhoofd, is zaterdagmorgen een ongeluk gebeurd met een sportvliegtuig. Het kleine toestel raakte bij een doorstart van de baan, schoof door de afrastering en kwam buiten het luchtvaartterrein terecht. Het toestel kwam tot stilstand tegen de vangrail van de afrit Rucphen/Bosschenhoofd van de snelweg A58. Er is niemand gewond geraakt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

In het toestel, een Piper, zaten een piloot en twee leerlingen. Zij konden zich tijdig redden. Het vliegtuigje is zwaar beschadigd.

Wachten op privacy instellingen...


'Groot alarm'
Aanvankelijk werd groot alarm geslagen, maar al snel bleek het mee te vallen en konden de hulpinstanties omkeren. De melding werd rond kwart over tien gedaan.

De start- en landingsbaan van het vliegveld loopt op de plek waar het vliegtuig strandde, parallel aan de snelweg. De brandweer zou het vliegtuig nog controleren op eventuele brandstoflekkages. Breda International Airport, gelegen tussen Roosendaal en Etten-Leur, wordt vooral gebruikt voor zakenvluchten, rondvluchtenen vlieglessen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.