Biggetje met navelstreng er nog aan gedumpt bij dierenparkje in Rosmalen: 'Walgelijk!'

7 september 2019 om 14:25
nl
Toen hij vrijdagavond zijn hond ging uitlaten in Rosmalen, trof Jan de Wit twee jongens aan bij dierenparkje 't Veldje die druk in de weer waren met een biggetje. Tegen hem zeiden ze dat ze het diertje hadden gevonden en het terug over het hek wilden zetten. De Wit vertrouwde het toch niet helemaal en hij besloot met het biggetje naar een dierenarts te gaan. Die heeft het beestje laten inslapen. "De grote vraag blijft hoe zo'n diertje midden in een woonwijk terecht kan komen."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Rond elf uur trof Jan de jongens en het biggetje aan. "Eerst dacht ik nog dat het beestje bij het dierenpark hoorde. Maar toch besloot ik het biggetje van de jongens over te nemen."

De Wit ging rondbellen, maar zo laat op de avond bleek het moeilijk om het dier ergens onder te brengen. "Dat is omdat het om een landbouwdier gaat dat niet is geregistreerd. Na een hoop gebel, veel voicemails zo laat op de avond, kon ik uiteindelijk bij een dierenarts terecht."

'Nog geen week oud'
Een dierenarts van dierenkliniek Hoogveld in Hintham, die bereid was kosteloos mee te werken, constateerde dat het biggetje pas kortgeleden was geboren. "De navelstreng zat er nog aan. Het beestje was nog geen week oud."

Tekst gaat verder onder de foto.

Uiteindelijk werd besloten om het biggetje in te laten slapen. "Dat om verder dierenleed te voorkomen. Er zat helaas niets anders op."

Hoe dan?
Het is nog altijd onduidelijk hoe een pasgeboren biggetje in de wijk de Overlaet in Rosmalen terecht kon komen. "Er zijn ook geen varkensbedrijven in de buurt. Waar komt het beestje dan in vredesnaam vandaan? Dit is gewoon walgelijk."

Zaterdag heeft De Wit aangifte gedaan van dierenmishandeling. "Dat zal denk ik niet veel opleveren maar wie weet. Hopelijk leidt het ergens toe."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.