Video

Vleesetende plant vangt vliegjes in natuurgebied De Malpie

8 september 2019 om 11:13
nl
Tim Visser, de natuurvlogger van Omroep Brabant, is voor zijn nieuwe vlog op avontuur gegaan in De Malpie bij Valkenswaard. Dit is een nat heidegebied waar veel verschillende soorten planten en dieren leven. En daarom de plek bij uitstek om een heuse vleesetende plant te spotten...
Profielfoto van Nynke Cuperus
Geschreven door

De zonnedauw, zoals het vleesetende plantje heet, heeft zijn naam te danken aan de kleine kleverige druppeltjes op zijn 'tentakels'.
"Het is echt een soort kunstwerk. Het ziet er supertof uit", zegt Tim.

Vangen maar!
Wanneer een insect op het plantje landt, blijft hij vastplakken aan de druppeltjes op de tentakels. Vervolgens krult de zonnedauw zijn tentakels om het insect en trekt hij alle voedingsstoffen uit het beestje. Tim zegt: “Doordat de zonnedauw zijn voedingsstoffen haalt uit beestjes in plaats van uit de grond, kan hij groeien op plekken waar andere planten helemaal niet kunnen groeien. Dat maakt hem heel uniek. Dat is te gek toch!?”

Tips van Tim
Wil je zelf ook zulke bijzondere planten en dieren als Tim spotten? Dan heeft hij nog een tip voor je. “Er is hier zoveel te zien! Kijk écht een keer goed om je heen want dan zie je te gekke dingen. Ik zou zeggen; doe eens een keer iets anders dan alleen je hond uitlaten. Ga eens op de grond liggen of dieren spotten.”

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.