Vanuit een botsauto toekijken bij de doop van kermisbaby in Roosendaal

8 september 2019 om 18:55
Omroep Brabant
De zondagsmis in Roosendaal wordt goed bezocht. Alle botsauto's zijn bezet!
Omroep Brabant
Dit is 'm dan: baby Hannes
Omroep Brabant
Trotse ouders Eveline en Mathieu Martens samen met zoontje Hannes.
1/3 De zondagsmis in Roosendaal wordt goed bezocht. Alle botsauto's zijn bezet!
Traditiegetrouw wordt er op de Roosendaalse kermis een zondagsmis gehouden. Voor één ochtend verhuizen de kerkgangers dus van het houten bankje naar een botsauto. Dit jaar is extra bijzonder: de twee maanden oude Hannes wordt namelijk gedoopt tijdens de zondagsmis
Profielfoto van Linda Koppejan
Geschreven door
Linda Koppejan

 

Wachten op privacy instellingen...

Baby Hannes ligt, voordat de doop begint, nog rustig in de armen van zijn moeder Eveline. Niet wetende dat hij even later het middelpunt van de zondagsmis is op de kermis in Roosendaal. Een speciale plek voor ouders Mathieu en Eveline Martens. "Mijn man is geboren in Roosendaal en wij staan al jaren op de kermis als exploitant. Heel bijzonder." De eerste twee kinderen van het stel zijn gedoopt in een kapelletje. "Het maakt het extra uniek dat er vandaag ook een hoop vreemden bij de doop van Hannes aanwezig zullen zijn."

Wachten op privacy instellingen...

Het is een drukte van belang. Zo zit Wim in de achterste rij in de pop-upkerk. De beste plek volgens Wim, want: 'zo kan hij de dienst volgen vanuit een botsauto'. Wim woont al ruim dertig jaar in Roosendaal en gaat elke zondag naar de kerk. "Leuk hoor een mis op de kermis, dat is een keer wat anders."

Speciaal voor de doop van Hannes kwamen er een hoop familie, vrienden en kennissen naar de mis. "Wij hebben het als heel mooi ervaren en we hopen dat anderen er ook van genoten hebben", zegt moeder Eveline.

Kermisvrienden
Joke en Henk van Dijck uit Zevenbergen kunnen dat in ieder geval bevestigen. Ze kennen de ouders van Hannes via de kermis en waren erg blij met de uitnodiging. "Het was heel mooi. Ik word altijd emotioneel bij dit soort gelegenheden", zegt Joke. En inderdaad, ook dit keer moest ze een traantje wegpinken.

'Iets voor later'
Dat er veel mensen speciaal voor de doop van hun jongste telg aanwezig zijn doet vader Mathieu goed. Moeder Eveline vult aan: "Daar moeten we wel even van genieten." En natuurlijk hebben ze ook een prachtig verhaal voor later. "Dit kan ik 'm later vertellen als hij groot is en alles laten zien."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...