Video

Je trein missen omdat het druk is bij de fietsenstalling, op station Breda hoeft het niet meer

9 september 2019 om 15:40
nl
De NS houdt vanaf maandag op het station in Breda een proef om de wachttijd bij de bewaakte fietsenstalling terug te dringen. Bij de deur zijn poortjes geplaatst die een tag - een soort computerchip - op de fiets scannen, waardoor de reiziger direct kan doorlopen. De registratie en betaling wordt automatisch geregeld.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Vooral tijdens de ochtend- en avondspits kan het bij de fietsenstallingen op NS-stations behoorlijk druk zijn, waarbij reizigers de kans lopen dat ze hun trein missen. Het NS Fiets Innovatielab wil dit aanpakken en houdt daarom komende zes weken de proef in Breda.

Heerlijk gevoel
Wethouder Greetje Bos van Breda is enthousiast: "Ik denk dat het meerwaarde heeft dat je er zo snel in en uit kan met je fiets." Zelf heeft ze ook ervaring met wachtrijen bij de bewaakte stalling, maar maandag kon ze direct doorlopen. "Een heerlijk gevoel", aldus de wethouder.

Over zes weken worden de poortjes weer weggehaald en gaat de NS kijken of de test is geslaagd. "We willen eerst zeker weten dat het aanslaat, dat mensen er tevreden over zijn", legt Dick Woudenberg van het NS Fiets Innovatielab uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.