Video

'NPO Regio wordt het beste van Omroep Brabant en de landelijke omroepen'

10 september 2019 om 11:00
nl
Omroep Brabant is blij met het besluit van minister Slob om de regionale omroepen een plek te geven op NPO3. Hiermee wordt deze zender nog aantrekkelijker voor de kijkers.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Door samen te werken met de NOS en met landelijke omroepen moet een mooie mix aan programma’s ontstaan die het publiek niet wil missen. Naast het regionale karakter blijft er op NPO 3 nog voldoende ruimte voor andere programma’s die momenteel al te zien zijn op het derde net. Omroep Brabant schrijft dat in een brief aan de minister, die ook door de 12 andere regionale omroepen is ondertekend.

Om de Brabanders van deze nieuwe programmering te kunnen laten genieten, is het zaak dat er zo snel mogelijk wordt gestart met het omvormen van NPO3 naar NPO Regio. Volgens omroepdirecteur Henk Lemckert is het namelijk een unieke mogelijkheid om het bereik van de regionale omroep te vergroten en in samenwerking met de NOS en landelijke omroepen de kijker een nog aantrekkelijker zender te bieden.

"Wij denken aan een combinatie van het beste van de landelijke én de regionale omroepen op één zender. Sterke titels die nu al op de landelijke tv te zien zijn, afgewisseld met het beste van Omroep Brabant dus," aldus Lemckert. Een andere mogelijkheid is een nieuw magazine waarin het nieuws uit de eigen provincie een prominente rol krijgt. "Landelijk nieuws dat iedereen wil weten, aangevuld met alles wat er speelt in de directe woonomgeving van de kijker."

Morgen wordt in Den Haag gesproken over de plannen van minister Arie Slob om NPO3 om te vormen tot regionaal kanaal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.