Den Bosch verkoopt aandeel in Brabanthallen, Libéma nu volledig eigenaar

10 september 2019 om 11:43
nl
De gemeente Den Bosch verkoopt haar aandelen in de Brabanthallen aan mede-aandeelhouder Libéma. Met de verkoop is een bedrag van ruim 7,3 miljoen euro gemoeid.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Sinds 1990 waren de gemeente en Libéma samen aandeelhouders van de Brabanthallen en 1931 Congrescentrum. Libéma is ook de exploitant van het complex.

De Brabanthallen trekken jaarlijks zo’n 700.000 bezoekers, goed voor een omzet van 69 miljoen. In totaal zorgen de hallen en het congrescentrum voor 1100 banen in stad en regio.

Vee- en paardenmarkten
Vroeger werden er in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch wekelijkse vee- en paardenmarkten gehouden. Vanwege het gevaar van epidemieën zijn dat soort markten afgeschaft. Nu er voornamelijk beurzen, congressen en evenementen worden gehouden, vindt de gemeente het niet meer nodig om aandeelhouder te zijn.

Met Libéma is afgesproken dat het bedrijf 11 miljoen investeert in de infrastructuur rond het complex, zoals het parkeerterrein en een park.

Nieuwe concerthal
Maandag werd bekend dat de Peelhal van de Brabanthallen geheel wordt verbouwd tot concert- en entertainmenthal onder de naam Mainstage. De eerste show staat half november gepland. De zaal heeft een capaciteit van zesduizend staanplaatsen of ruim drieduizend zitplaatsen.

Den Bosch wilde graag volgend jaar het Eurovisie Songfestival in de Brabanthallen organiseren, maar het bod was te laag. Uiteindelijk koos de organisatie voor Rotterdam.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.