Wielrenner rijdt Marijn (13) van zijn fiets en laat hem gewond achter op straat

10 september 2019 om 18:30
Marijn van Gool werd dinsdagmiddag aangereden. (Archieffoto SQ Vision, niet de fiets van Marijn).
Marijn van Gool werd dinsdagmiddag aangereden. (Archieffoto SQ Vision, niet de fiets van Marijn).
Nietsvermoedend fietste de 13-jarige Marijn van Gool dinsdagmiddag op de Vijf Eikenweg bij Rijen richting huis. Plotseling werd hij van achteren aangereden door een wielrenner. De man riep nog wat na maar liet Marijn zonder pardon gewond achter op straat. De vader van Marijn is enorm kwaad, en plaatste dinsdag een oproep op Facebook om de dader te vinden. “Ik vind het zo erg dat als iemand gewond op straat ligt, je doorrijdt”, zegt Marcel van Gool.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Marijn reed samen met vier vrienden vanuit zijn school in Oosterhout op de fiets naar huis in Rijen. De wielrenner wilde de jongeren voorbij en vervolgens viel Marijn met zijn fiets op de grond. “Mijn zoon weet niet meer precies wat er is gebeurd. Zijn vrienden schrokken er ook erg van”, vertelt Marcel.

'Volgende keer uitkijken'
De wielrenner stopte nog even om tegen Marijn te roepen: 'volgende keer uitkijken!'. Vervolgens reed de man door. “Je rijdt niet door als er iemand gewond op straat ligt. Of het nou wel of niet jouw schuld is. Dat vind ik zo erg.”

“Ik schrok best wel toen ik hem zag”, vertelt Marcel verder. De 13-jarige jongen heeft schaafwonden op zijn gezicht, een gekneusde schouder en zijn bril en fiets zijn kapot.

Getuigen
Marcel is opzoek naar getuigen die iets gezien hebben van het ongeluk. Op Facebook omschrijft hij de fietser die zijn zoon heeft aangereden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...