26.619 euro aan belastingschulden geïnd tijdens controle, beslag gelegd op 25 voertuigen

13 september 2019 om 13:37
nl
Bij een gezamenlijke controle van de politie en de Belastingdienst op de Midden-Brabantweg in Waalwijk zijn donderdagmiddag en -avond dertig bekeuringen uitgeschreven. In totaal werd voor 26.619 euro aan openstaande belastingschulden geïnd.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Op 25 voertuigen werd beslag gelegd. Daarvan zijn er negen direct afgevoerd. De overige zestien voertuigen worden afgevoerd als de belastingschuld niet binnen vier weken wordt betaald, laat de Belastingdienst weten.

De dertig bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere door rood rijden, mobiel bellen en rijden onder invloed van drugs.

ANPR
Voor de controle maakte de politie gebruik van ANPR-voertuigen. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem.

Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van mensen die worden gezocht, boetes open hebben staan of om andere redenen bij de politie bekend zijn.

De cijfers van de Belastingdienst in onderstaande Facebookpost kloppen niet.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.