Video

De 80 van de Langstraat was mooi en verschrikkelijk: ruim 500 uitvallers

15 september 2019 om 17:20
nl
Ruim vijfhonderd wandelaars zijn er niet in geslaagd om de finish te halen van de 39e editie van de 80 van de Langstraat. “Ik ben op, leeg, het is klaar.” Van de 2476 lopers die zaterdagavond van start gingen haalden een kleine 2000 lopers de eindstreep in het centrum van Waalwijk. De uitvallers hadden last van de warmte, zeker de wandelaars die later op de zondagmiddag finishten.
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

In het centrum van Waalwijk was het zondag bij de finish een drukte van belang. Familie en vrienden stonden rijen dik om de lopers te verwelkomen met bloemen, felicitaties en hier en daar een traantje. Wandelaars die stuk voor stuk blij waren dat ze de finish hadden gehaald.

“Heel moe, maar enorm voldaan. Het was ook best spannend, want mijn dochter liep voor het eerst mee”, vertelde een van hen. De lopers die zaterdagavond om acht uur vertrokken waren, moesten zondagmiddag uiterlijk om vier uur binnen zijn.

Lars deed mee vanwege een weddenschap
Behalve sportieve ambities deden er ook lopers mee vanwege een weddenschap, Lars was er daar één van. “Ik had een weddenschap met mijn broertje die hem vorig jaar heeft uitgelopen. Ik heb toen gezegd, als jij hem uitloopt dan loop ik hem ook en hier sta ik dan.”

Het was voor Lars de eerste keer, maar zeker niet de laatste. “Ik ga hem zeker nog een keer lopen. Volgend jaar nog niet, maar ze zien me zeker terug.”

Rust en een potje bier
Na de finish verlangden veel lopers naar rust, koffie, een gebakje en ook een potje bier. “Ik ga eerst douchen en dan lekker een paar uurtjes slapen. Volgend jaar ben ik er weer bij.” Geslapen werd er al vroeg in de middag in auto's op de parkeerplaats bij de Taxandriaweg. Een aantal wandelaars die heel vroeg waren gefinisht deden in de auto eerst een dutje voor ze naar huis reden. Het was een apart gezicht.

De 80 van de Langstraat beleeft volgend jaar zijn veertigste editie.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.