A27 weer open na ongeluk met 6 auto's en 2 vrachtwagens op Merwedebrug, nog wel file

16 september 2019 om 08:48
nl
Verkeer op de A27 richting Gorinchem moest maandagochtend rekening houden met enorme vertraging. Dit na een ongeluk op de Merwedebrug waarbij volgens de ANWB zes auto's en twee vrachtwagens betrokken waren. De vertraging is rond kwart voor elf nog zo'n drie kwartier. Maar eerder bedroeg deze maar liefst 3,5 uur. Het stond muurvast tussen knooppunt Hooipolder en industrieterrein Avelingen.
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde maandagochtend rond acht uur. De rechterrijstrook was lange tijd afgesloten. Om halfelf was de weg weer vrij.

Wachten op privacy instellingen...

Een woordvoerder van de ANWB liet rond kwart over negen weten dat er een kop-staartbotsing was gebeurd. In elk geval een vrachtwagen moest geborgen worden. Rond dat tijdstip was de verwachting dat dit nog zeker een uur zou gaan duren.

Voor automobilisten die op de A27 in de file stonden, zat er volgens een woordvoerder van de ANWB niks anders op dan 'het uit te zitten'. Het is niet duidelijk of er bij het ongeluk mensen gewond zijn geraakt.

Bussen rijden om
Een woordvoerder van Arriva liet iets voor halftien weten dat de zogenoemde Brabantliners van Arriva vanwege de situatie op de A27 proberen om te rijden. "We proberen een lus te maken via de A59 en de A2", legt ze uit.

"Zo proberen we de dienstregeling vanuit Breda en Oosterhout richting Utrecht, bussen 400 en 401, nog een beetje in stand te houden. Maar reizigers hebben er natuurlijk last van."

Ook raak op A2 en A50
De A27 is niet het enige 'probleemgeval' deze maandag wat het verkeer betreft. Zo is de A2 bij Maarheeze richting het zuiden nog tot maandagmiddag dicht door een brandende vrachtwagen. En ook de A50 is maandagochtend helemaal dicht in zuidelijke richting tussen Veghel-Noord en Sint-Oedenrode. Dit na een ongeluk met een vrachtwagen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.