Lugubere details over de dood van Brian Dalfour en Muljaim Nadzak in Hooge Zwaluwe

BREDA - De rechtbank in Breda is maandag met een lijst lugubere details gekomen in het proces rond de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. Daar kwamen op 14 oktober 2015 No Surrender-baas Brian Dalfour en zijn maat Muljaim Nadzak om.

De rechtbank ging bij de behandeling van de zaak maandag uitgebreid in op schotwonden bij de betrokkenen. Uit de uiteenzetting blijkt dat de twee slachtoffers van onderen beschoten zouden moeten zijn. Ook vertelde de rechter hoe Nadzak een spoor van bloed achterliet toen hij langs de muur in elkaar moet zijn gezakt.

LEES OOK: Twee doden en twee gewonden bij mislukte ripdeal in vakantiehuisje, rechtszaak eindelijk van start

De verdachten zijn vijf Belgen en een Nederlander. De twee doodgeschoten criminelen hadden volgens het Openbaar Ministerie een vooropgezet plan om de Belgen met wie ze een drugsdeal hadden te beroven. Dit blijkt volgens het OM uit de gekraakte telefoon van de aangehouden criminelen. Dit meldde de officier van justitie woensdag al bij de start van het tiendaagse proces.

LEES OOK: 'Criminelen waren altijd al van plan om Belgen te beroven en moesten dat met hun leven bekopen'

Strafeisen volgen donderdag
Maandag worden bij de rechtbank in Breda de Belgen gehoord. En donderdag komt het OM met strafeisen. De uitspraak in de zaak is op 27 november.