Levensgroot Vier op een Rij met kinderen in de file: 'Het was echt heel gezellig'

16 september 2019 om 20:46
nl
Wat doe je als je heel lang moet wachten in de file? Mopperen, op je telefoon kijken of klagen? Niet Bart en zijn collega's, want zijn besloten een levensgroot spel te spelen midden op de A58 bij Oirschot. "We konden gaan wachten, maar we hadden zoiets van: 'hé, laten we een spelletje spelen'."
Profielfoto van Melissa Zevenbergen
Geschreven door
Melissa Zevenbergen

“In het begin twijfel je nog wel even, maar op een gegeven moment zagen we de brandweer op de vluchtstrook voorbij komen. Dan weet je: dit duurt nog wel even. Ondertussen zagen we steeds meer mensen uit hun auto’s stappen. Toen besloten wij om Vier op een Rij uit te pakken", vertelt Bart, die eigenaar is van een verhuurbedrijf voor feestartikelen.

Het spel in elkaar zetten trok al veel bekijks. “Mensen begonnen te lachen en foto’s te maken. Tot onze verbazing kwamen er daarna veel kindjes naar ons toe om te vragen of zij mee mochten spelen. Uiteindelijk hebben we met ongeveer vijftien kindjes en ouders kunnen spelen. Dat was echt heel gezellig.”

Toeteren en zwaaien
Het spelletje duurde ongeveer dertig minuten. Toen kwam er langzaam weer beweging in de file. “Toen hebben we het spel snel opgeruimd en zijn we weer gaan rijden. Later kwam de auto met de kindjes, waarmee we gespeeld hadden, al toeterend en zwaaiend voorbij. Dat was leuk!”

Het was volgens Bart een spontaan idee om te gaan spelen. “Je kan blijven zitten en wachten of je stapt uit en je gaat iets leuks doen.” Maar of hij het nog een keer doet, laat hij in het midden. “Het moet wel verantwoord blijven.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.