Video

Scheuren in de muren en het plafond door heiwerkzaamheden in Wagenberg: 'Mijn huis staat te trillen'

16 september 2019 om 20:00
nl
Bewoners van de Dorpsstraat in Wagenberg zijn boos op het bouwbedrijf dat voor hun deur heipalen in de grond aan het slaan is. Scheuren in muren en plafonds en losgetrilde vensterbanken. Maandag werden de werkzaamheden stilgelegd en heeft de gemeente speciale kastjes laten plaatsen die meten of de trillingen toelaatbaar zijn. "Ze komen wel kijken, maar je krijgt geen antwoord wie het op komt lossen", zegt boze buurtbewoonster Angelique Janssens.
Profielfoto van Raoul Cartens
Geschreven door

Een groepje bewoners heeft zich verzameld bij de bouwplaats. Ook Robert Akkermans, die er tegenover woont: "Mijn huis staat te schudden, te trillen. Ik hoor klappen waarvan ik zeker weet 'dit is niet gezond voor mijn huis'. Ik word er verdrietig van. Heel sip. Dat het kan, dat het mag."

Barsten in het plafond
"Wij zijn heel boos!", zegt Angelique Janssens. "Ik kom terug van vakantie en er zitten scheuren in mijn plafond. En die zaten er absoluut nog niet in." Bij Akkermans zijn de vensterbanken losgetrild en in een huis aan de overkant zit een scheur in de buitenmuur. "Deze huisjes zijn honderd jaar en staan op een kleine fundering. Gemetseld met kalkzand. Daar zijn ze niet op gemaakt, op deze trillingen."

Bekijk in de video de reacties van enkele buurtbewoners:

De gemeente Drimmelen heeft maandag de directeur van het aannemersbedrijf op het matje geroepen voor spoedoverleg. "Afgesproken is dat er dinsdag geen heiwerkzaamheden plaatsvinden. De aannemer gaat een oplossing zoeken in de vorm van voorboren, zodat er minder hoeft te worden geheid en hiermee de hinder kan worden beperkt. De aannemer zal dit zelf ook communiceren met de omwonenden", aldus de gemeente in een verklaring aan Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!