Video

Man afgeperst nadat hij in illegale taxi stapt, politie toont compositietekening van verdachten

16 september 2019 om 18:54
nl
Een 43-jarige man is zaterdagnacht 7 april gegijzeld, afgeperst en mishandeld nadat hij in een illegale taxi was gestapt in Roosendaal. Nadat de rekening van de man was geplunderd, drongen de verdachten zijn huis in Bosschenhoofd binnen. Daar zag de 11-jarige dochter hoe de mannen haar moeder met een mes bedreigden. In Bureau Brabant was maandagavond een reconstructie te zien. Daarin werden compositietekeningen getoond van de mannen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Rond vijf uur in de nacht was de 43-jarige man op zoek naar een taxi. Een andere man liep op hem af en bood hem een taxi aan. Die nam de 43-jarige man aan. Wat hij zich echter niet realiseerde, is dat hij in een zwarte taxi stapte.

In de illegale taxi, een donkerblauwe Volkswagen Golf, zaten twee mannen. Eén aan het stuur, de ander achterin. De 43-jarige man ging ook op de achterbank zitten.

Bankrekening geplunderd
Na een klein kwartier zijn ze naar Oudenbosch gereden. Ineens pakte de verdachte op de achterbank een mes en bedreigde de man. De verdachte dwong de man zijn telefoon, zijn portemonnee en zijn pincode te geven.

Dat deed hij, en op camerabeelden in Bosschenhoofd is te zien dat de verdachte daar pinde met de pas van het slachtoffer.

Daders willen meer geld zien
Nadat de daders de bankrekening van de man plunderden, lieten ze hem nog niet gaan. Ze wilden meer geld zien en reden naar zijn huis in Bosschenhoofd. Daar pakte een van de daders de huissleutel en liep het huis binnen van de man.

Binnen lagen de vrouw en de dochters van de man te slapen. De dader sloop de kamer van de vrouw binnen en maakte haar wakker. Hij bedreigde haar met een mes en ze moest mee naar beneden komen. Daar moest ze haar handtas afgeven. De 11-jarige dochter zag alles gebeuren.

De dader vluchtte met de handtas uit het huis. In alle haast liet hij de tas vallen en stapte hij weer in de auto. De 43-jarige man lieten ze achter.

In de video is een reconstructie te zien van de gijzeling:

Wachten op privacy instellingen...

Politie op zoek naar getuigen
De politie heeft een compositietekening van de twee verdachten gemaakt. Beide verdachten zijn getint en tussen de 25 en 30 jaar oud. De bestuurder is tussen de 1,70 en 1,80 meter lang. De andere man droeg een zwarte pet van Nike en hij had een baardje.

Het hele gezin is later opgevangen en heeft professionele hulp gekregen. De politie is nog op zoek naar de daders en zoekt getuigen die ze hebben gezien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.