Wat voor hoedje dragen Lilian en Madeleine tijdens Prinsjesdag?

17 september 2019 om 11:27
nl
Tijdens Prinsjesdag worden de nieuwe economische plannen voor het volgende jaar bekend gemaakt. Leuk, maar aangezien de miljoenennota al een paar weken geleden is uitgelekt weten we allemaal al wat er gaat komen. Waar het écht om draait is de kleding. Wie draagt wat? En nog belangrijker: welke dame draagt het meest bijzondere hoedje?
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

In de Tweede Kamer zitten behoorlijk wat Brabanders. Denk bijvoorbeeld aan Bredanaar Klaas Dijkhoff. Maar ook Thierry Aartsen, Jesse Klaver, René Peters, Henk Krol. Wie kent ze niet? Voor de heren is het vrij simpel vandaag. Zij kiezen voor een driedelig grijs, zwart of donkerblauw kostuum. Stropdas erbij, nette schoenen en klaar. Thierry Aartsen droog een speciale stropdas met bloemen erop. Henk Krol maakte al eerder op de dag bekend wat de vrouwen van 50PLUS dragen. Zelf droeg hij een zwart pak met oranje stropdas.

Wachten op privacy instellingen...

Traditie
Dan de dames. Het is sinds 1977 traditie dat vrouwen tijdens Prinsjesdag een hoofddeksel ophebben. Wat draagt bijvoorbeeld Lilian Marijnissen? Dat blijft nog even onduidelijk. Attje Kuiken heeft haar outfit, inclusief hoedje, inmiddels onthuld:

Wachten op privacy instellingen...

En Madeleine van Toorenburg gaf eerder al uitsluitsel. "Gewoon een leuke zwart-witte jurk met een mooie hoed", vertelt het Tweede Kamerlid. "Ik neem mijn dochter van zestien mee en mijn andere dochter zit op de tribune. We maken er samen een mooie feestelijke dag van."

Toch is het niet alleen maar feest voor Van Toorenburg. "Ik merk nu ik vicevoorzitter (van de CDA-fractie) ben, dat het werken meer benadrukt wordt. Ik moet heel goed opletten. Wat zegt de koning precies? Hoe komt het over? Daarna krijg ik natuurlijk allemaal journalisten met vragen. Het is constant schakelen tussen gezellig feestelijk en kijken waar de accenten voor de komende periode liggen. Het gaat toch om dingen die de komende tijd mensen raken."

Ook van het Eindhovense Kamerlid Jessica van Eijs is al bekend wat ze aantrekt. Ze twitterde zelf een foto van haar outfit. Ze draagt geen jurk of rok, maar een net pak met een bescheiden hoedje. Oordeel zelf maar:

Wachten op privacy instellingen...

 

Koningin Máxima is natuurlijk geen Brabantse maar ze liep wel in een jurk ontworpen door Jan Taminiau. Het is een robijnrode kolomjapon. Op social media is er een discussie omdat de jurk 'te bloot' zou zijn. Ook het losse haar is even wennen voor sommige Nederlanders.


 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!