Wim (67) moest zijn huis uit toen zijn partner Cor overleed, na 4 jaar verzet mag hij toch blijven

18 september 2019 om 16:27
Wim van der Rijk  met dochter Angela
Wim van der Rijk met dochter Angela
Al bijna 37 jaar woont Wim van der Rijk (67) in hetzelfde huis op de Achterom in Breda. 33 jaar woonde hij er samen met zijn levenspartner Cor. Toen zij vier jaar geleden overleed, wilde woningstichting Alwel Wonen dat hij vertrok. Sindsdien procedeerde Wim met hulp van zijn dochter Angela tegen dit besluit en steeds verloor hij zijn zaak. En toen hij eigenlijk dacht dat hij eruit moest, mocht hij ineens blijven.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door
Agnes van der Straaten

Wim en Angela weten het nog maar even en ze konden het niet geloven. Onverwacht kregen ze telefonisch van Alwel Wonen te horen dat Wim in het huis mag blijven. Het huurcontract is naar ze onderweg. Niet zonder voorwaarden overigens. Volgens vestigingsmanager Jos Hendrickx krijgt Wim een huurcontract met voorwaarden die na een jaar geëvalueerd worden. Welke voorwaarden het zijn mag hij uit privacyoverwegingen niet zeggen. Ook Angela, de dochter van Wim weet niet wat de voorwaarden zijn. Ze sluit overlast of huurachterstand uit. Wim heeft een goede relatie met zijn buren en betaalt altijd keurig zijn huur.

Belemmerd in ons leven
Hij kreeg van schrik bijna hartklachten maar is verschrikkelijk blij, zegt zijn dochter: "De afgelopen vier jaar zijn we zo belemmerd in ons leven. Het heeft ons zoveel verdriet maar ook veel geld gekost. Misschien wel tienduizend euro bij elkaar." Ze moesten onder meer de proceskosten van 5000 euro betalen van de vele rechtszaken die ze tegen de woningstichting hebben gevoerd.

Wim kwam in de vervelende situatie terecht nadat zijn partner overleed. Hij bleek niet op het huurcontract te staan en moest het huis binnen acht dagen verlaten. En dat terwijl Wim er vanaf de bouw al woonde. Sinds die dag strijdt Wim tegen de huisuitzetting. Met uiteindelijk dit positieve resultaat.

Alwel Wonen kan niet uitleggen, weer vanwege de privacy van huurders, waarom Wim nu wel een huurcontract krijgt en vier jaar geleden niet.

Wachten op privacy instellingen...