Efteling is net niet het beste pretpark van Europa, maar valt wel flink in de prijzen

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft vier European Star Awards 2019 in de wacht gesleept. Het park in Kaatsheuvel werd in de belangrijkste categorie uitgeroepen tot het op een na beste pretpark van Europa. Alleen het Duitse Europapark scoorde nog beter. De awards worden gezien als een van de meest prestigieuze prijzen op het gebied van pretparken.

De Efteling is daarmee het enige Nederlandse park dat in de top tien van beste Europese pretparken staat. Een mooie prestatie, want het Spaanse PortAventura Park werd bijvoorbeeld derde, Phantasialand zesde en Disneyland Parijs behaalde een zevende plek. De complete uitslag staat hier.

Het pretpark werd met de attractie Joris en de Draak ook nog zevende in de categorie ‘Beste houten achtbaan’ en werd met de attractie Symbolica tweede in de categorie ‘Beste dark rides’. Het pretpark kreeg ook nog een prijs voor De Vliegende Hollander. De waterachtbaan werd zevende in de categorie ‘Beste waterattracties’.

Vakjury
Een vakjury met leden uit heel Europa heeft mogen stemmen op de genomineerde attractieparken. In de jury zitten deskundigen, zakenmensen, journalisten en pretparkfanaten. De wedstrijd is een initiatief van het vaktijdschrift Park International Magazine.