Té schattig gewoon: twee baby jachtluipaardjes geboren in Beekse Bergen

19 september 2019 om 14:51
De twee pasgeboren baby's van moeder Kate  (Foto: Beeks Bergen)
De twee pasgeboren baby's van moeder Kate (Foto: Beeks Bergen)
In de nacht van zondag op maandag zijn in de Beekse Bergen twee baby jachtluipaardjes geboren. De verzorgers van moeder Kate ontdekten maandagochtend in alle vroegte dat het park twee inwoners rijker was geworden. Moeder en jongen, een mannetje en een vrouwtje, maken het goed.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

Hoewel de medewerkers van safaripark de Beekse Bergen wisten dat er een geboorte aan zat te komen, was de verrassing maandagochtend groot, zegt de woordvoerder van het park, Jeroen Floor. "De verzorgers van moeder Kate vonden de welpjes tijdens het lopen hun ronde. En natuurlijk waren ze blij verrast."

Gezond op de wereld gezet
De bevalling is prima verlopen, zo hebben ze op de camera terug kunnen zien. "Kate is een ervaren, moeder, het is niet de eerste keer dat ze is bevallen. Ze weet van wanten en heeft haar welpjes, een jongen en een meisje, gezond op de wereld gezet.

Bekijk het filmpje in de Facebookpost en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Nog niet naar buiten
Helaas duurt het nog even voordat het publiek de kleintjes live kan bewonderen. De komende vijf tot zes weken moeten ze nog binnenblijven. "Dat is de standaard. De oogjes zitten nog dicht en ze moeten ook nog gevaccineerd worden. Ook is het zo dat ze min of meer zelf bepalen wanneer ze naar buiten gaan. Dat gaan we niet forceren."

De namen van Kate's jongen zijn nog niet bekend, zo vertelt Jeroen. "Dat bepalen we de komende weken. Of misschien laten we het publiek hier wel over meedenken." In totaal leven er nu zeventien jachtluipaarden in het park: vier mannetjes, elf vrouwtjes en een jongen en een meisje.

 

Wachten op privacy instellingen...