Leonie denkt eerst aan anderen en daarna pas aan zichzelf en daarom is ze de Gouden Buur van Brabant

19 september 2019 om 17:39
nl
Ze was even sprakeloos. Leonie Verberne (33) uit Geldrop is donderdagmorgen overvallen met de toekenning van de Gouden Buur Award 2019 van Brabant. Dat gebeurde op de kledingbeurs, waar zij als vrijwilliger aan het werk was. Leonie is uit meer dan driehonderd genomineerden gekozen.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Leonie zet zich belangeloos in voor haar buurtgenoten door middel van de Stichting Hart voor Elkaar Geldrop-Mierlo. Ze helpt mensen die er financieel eventjes niet uitkomen. Dat doet ze onder meer door mensen aan kleding of speelgoed te helpen: "Leonie draagt bij aan verbintenis in de buurt", zegt Eva de Vaan van Nextdoor, dat de award uitreikt. Nextdoor wil mensen met een buurtapp bij elkaar brengen er reikt de award uit voor goede initiatieven.

Emotie
Leonie was druk aan het werk op de kledingbeurs toen ze de award kreeg. Ze was zichtbaar geëmotioneerd. "Maar ik vind het wel heel leuk", zegt ze breed lachend. Voor Leontien is het eigenlijk vanzelfsprekend om mensen te helpen.

De 'Gouden Buur' is genomineerd door haar collega Dorien van Hulten. Die zegt over Leonie dat zij echt altijd eerst aan andere mensen denkt en dan pas aan zichzelf: "Ze stelt echt anderen boven zichzelf en dat vind ik heel knap."

Op 28 september wordt bekend wie de 'Gouden Buur' van Nederland is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.