Spoordrama Oss één jaar later: bekijk hier onthulling van het herinneringsmonument - Omroep Brabant

Spoordrama Oss één jaar later: bekijk hier onthulling van het herinneringsmonument

20 september 2019 om 15:19
nl
Precies één jaar na het spoordrama in Oss is vrijdagmiddag het herinneringsmonument Vlinderboek onthuld. Omroep Brabant zond de herdenking live uit op televisie en online.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Kijk hier de herdenking terug:

Wachten op privacy instellingen...

Burgemeester Wobine Buijs onthulde het monument in het Elzeneindpark. Het monument is ontworpen door Sjef Hoogstede. Nu Vlinderboek is gepresenteerd, kan het door iedereen worden bezocht.

Plek om troost te vinden
Ossenaren gaven aan behoefte te hebben aan een plek waar ze troost kunnen vinden. Mensen kunnen na de onthulling bloemen bij het monument leggen. De gemeente roept mensen op om geen bloemen te leggen bij Station West waar het ongeluk in 2018 gebeurde.

Eind mei maakte de gemeente bekend dat er een monument kwam voor de vier kinderen die overleden bij het spoordrama in Oss. Vlinderboek komt bewust niet op de plek van het ongeluk. Het monument is namelijk niet alleen bedoeld voor de slachtoffers en nabestaanden van het spoordrama. De burgemeester benadrukte dat het monument bedoeld is voor alle ouders uit de gemeente die ooit een kind hebben verloren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.