'De zon schijnt en houdt er niet meer mee op vandaag', maar na het weekend wordt het minder

21 september 2019 om 11:38
nl
"De zon schijnt al sinds zaterdagochtend vroeg en die houdt er waarschijnlijk niet meer mee op deze dag." Dus raadt Dorien Bouwman van Weer.nl aan om hiervan te genieten. "Het wordt een stralende dag, nauwelijks een wolkje aan de lucht."
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het wordt 's middags 24 graden. Dat is een hoge temperatuur voor deze fase van het jaar, de 'bijna-herfst'", vertelt Bouwman. "Daarbij staat er een oostelijke wind. Die is matig van kracht."

Ook zaterdagnacht is het helder, maar dan koelt het minder af dan de afgelopen nachten. Het blijft bij een graad of 10, 11.

Wachten op privacy instellingen...

Klapper
"Zondag beginnen we ook met een heleboel zonneschijn", vertelt Bouwman. "Maar dan zien we in de loop van de dag de bewolking een beetje toenemen. Misschien dat er in de middag al een enkel buitje ontstaat, maar die buien verwacht ik vooral in de avond. Daar kan dan ook een onweersbui bij zitten."

Voor die buitjes uit wordt het 25 graden, misschien zelfs 26. "Dus nog een keer een zomers warme dag, om met een klapper het weekend af te sluiten."

Uitbundig
Na het weekend wordt het allemaal iets minder qua temperatuur. "We blijven begin volgende week zo'n beetje bij de 19 of 20 graden hangen. Wel wordt het wat wisselvalliger, vooral na maandag. Misschien dat we het maandag nog droog houden, maar dinsdag en woensdag gaan er wel een paar buitjes ontstaan. De zon komt er dan wat minder door. Wel af en toe, maar niet meer zo uitbundig als deze zaterdag."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!