'Een grote ravage', dief plundert broodjeszaak en jat tientallen blikjes drinken

21 september 2019 om 13:09
Omroep Brabant
De eigenaresse staat tussen de ravage die de dief heeft aangericht (Foto: Tiamo Rosenberg).
Omroep Brabant
Alles lag overhoop (foto: Facebook/politie Cranendonck).
1/2 De eigenaresse staat tussen de ravage die de dief heeft aangericht (Foto: Tiamo Rosenberg).
Het was flink schrikken voor eigenaresse Marian Mayloo toen ze zaterdagochtend haar broodjeszaak Locomotion Diner in Maarheeze wilde openen. Een dief had vlak daarvoor zijn slag geslagen en nam onder meer tientallen blikjes drinken mee. "Alles was overhoopgehaald." Een 35-jarige man uit Budel is aangehouden en zit vast.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De dief had de ruit ingeslagen en was op die manier de zaak bij station Maarheeze binnengedrongen. Vervolgens had hij alles overhoop gehaald. "De koelkast, de vriezer... echt alles is geplunderd", vertelt Tiamo Rosenberg. Hij is een familielid van de eigenaresse van de zaak. Toen hij van de inbraak hoorde, ging hij meteen kijken.

Volgens hem was er sprake van 'een grote ravage'. Naast de blikjes drinken heeft de man ook geld en zonnebrillen meegenomen. "De kluis heeft hij gelukkig laten staan."

Lift gevraagd
Vlak na zijn daad sprak de dief een visser aan bij de visvijver 't Tipke. Hij vroeg hem of hij hem, en zijn buit, naar Budel wilde brengen. "Vermoedelijk werd het de verdachte allemaal te zwaar", schrijft de politie op Facebook.

De politie zag de man later vlakbij de zaak rondlopen, terwijl hij zijn duim opstak om mee te liften. "De man bleek stomdronken en in het bezit van veel bankbiljetten en blikjes drank", laat de politie weten. Die waren mogelijk afkomstig van de diefstal.

Wachten op privacy instellingen...