'Willem II vergeet zichzelf een makkelijke avond te bezorgen', zwak RKC vernederd door Sparta

22 september 2019 om 00:05
RKC heeft zaterdagavond kansloos verloren van Sparta. In Rotterdam walsten de Spartanen met 4-0 over een zwak RKC heen. Willem was in eigen huis meer succesvol. De Tilburgers scoorden één keer en dat was precies genoeg om de overwinning binnen te slepen.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen
Marjanka Meeuwissen

Bekijk hieronder de analyse van Willem II-watcher Fabian Eijkhout en lees verder.

Willem II boekte de vierde zege van het seizoen. Vangelis Pavlidis schoot de Tilburgers in de 22e minuut naar 1-0. De Griekse spits nam een penalty die was toegekend nadat zijn land- en teamgenoot Marios Vrousai naar de grond was gewerkt door Chris Kum. Keeper Kirschbaum van VVV hield de strafschop in eerste instantie nog tegen, maar in de rebound schoot Pavlidis alsnog raak.

Bekijk hieronder de reactie van Willem II-verdediger Freek Heerkens na de 1-0 zege en lees verder.

Sparta-RKC: 4-0

Bekijk hieronder de analyse van John Nelissen, clubwatcher van RKC, en lees verder.

In het duel tussen Sparta en RKC kwamen de Rotterdammers op voorsprong door Bryan Smeets. Daarna maakte Ragnar Ache er 2-0 van. In de eerste fase waren er nog wel kansen voor RKC. Zo waren er mogelijkheden voor Stanley Elbers en Stijn Spierings. Maar beiden schoten naast. RKC ging dus met een achterstand van twee goals naar de kleedkamer voor de rust.

Bekijk de reactie van aanvoerder Daan Rienstra en lees verder.

Na de thee werd het allemaal nog wat erger en kregen de Waalwijkers nog twee doelpunten om de oren. Die kwamen op naam van Halil Dervisoglu en Mohamed Rayhi.

RKC heeft na de rentree in de eredivisie nog geen enkele wedstrijd weten te winnen. Een keer speelde de club uit Waalwijk gelijk, de overige wedstrijden gingen verloren. Met 1 behaald punt, staat de ploeg van Fred Grim helemaal onderaan op de ranglijst.