'Ihattaren maakte weer veel indruk en nam PSV op sleeptouw tijdens topper tegen Ajax' - Omroep Brabant

'Ihattaren maakte weer veel indruk en nam PSV op sleeptouw tijdens topper tegen Ajax'

22 september 2019 om 18:42
nl
PSV en Ajax hebben elkaar in evenwicht gehouden. De confrontatie tussen de beste ploegen van de eredivisie eindigde zondag in het Philips Stadion in Eindhoven in een 1-1 gelijkspel. De thuisclub kwam halverwege de tweede helft op achterstand. Topscorer Donyell Malen bezorgde PSV met zijn zevende competitiedoelpunt een punt.
Profielfoto van Youssef Zerrouk
Geschreven door
Youssef Zerrouk

Bekijk hieronder de analyse van PSV-watcher Job Willemse en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

Indrukwekkende Ihattaren
PSV mocht gezien het spelbeeld niet klagen over het gelijkspel, Ajax had de betere kansen. De thuisploeg gokte op de snelle counter die ze in huis heeft, maar echt gevaarlijk wist ze op die manier niet te worden.

Het meeste gevaar kwam via jongeling Mo Ihattaren. De 17-jarige spelmaker nam PSV op sleeptouw. Een fraaie vrije trap van hem werd door Ajax-goalie André Onana met moeite uit het doel gehouden. En na een panna bij Nicolas Tagliafico gaf hij na een mooie kapbeweging een perfecte voorzet op Armindo Bruma. De Portugees schoot de bijna niet te missen kans echter naast het doel van Ajax. Denzel Dumfries en Cody Gakpo zijn blij dat het talent in hun ploeg speelt.

Bekijk hieronder de reacties van Dumfries en Gakpo over Ihattaren en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Gelijkspel
Uiteindelijk was het Malen die, zoals al vaker dit seizoen, belangrijk was met een doelpunt. Hij poetste de 0-1 van Quincy Promes weg. Oog in oog met Onana bleef hij een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd rustig en schoof hij de bal binnen.

Een uitslag waar trainer Mark van Bommel wel mee kon leven. "Het was een vermakelijke wedstrijd. Een topwedstrijd in Nederland en misschien ook daarbuiten. Natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar als je puur naar het voetbal kijkt, was het een aardige wedstrijd."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.