Grote problemen na ongeluk bij bedrijventerrein Ekkersrijt in Son voorbij, op/afrit is weer open

23 september 2019 om 05:56
nl
Een vrachtwagenchauffeur is zondagnacht met zijn truck tegen de vangrail gereden bij de op/afrit van bedrijventerrein Ekkersrijt in Son. Dit is ook de afrit van de A50 richting de Kennedylaan in Eindhoven. Vanwege dit ongeluk werden de op/afrit en meerdere rijstroken van Best richting Son tot elf uur maandagochtend afgesloten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

De chauffeur van de vrachtwagen is naar een ziekenhuis gebracht. De schade aan de vangrail was volgens een inspecteur van Rijkswaterstaat groot. "De zogenoemde rimob die de klap moet 'absorberen', moest compleet vervangen worden inclusief de betonverankering." Een blok beton kwam vijftien meter verderop terecht. Ook werden verschillende verkeersborden uit de grond gereden.

'Cabine klapte voorover'
Volgens een ooggetuige reed de vrachtwagenchauffeur, in plaats van de afslag bij Ekkersrijt te nemen of rechtdoor te rijden, precies op het punt van de vangrail. "De cabine van de vrachtwagen klapte voorover."

Vanwege de ernst van het ongeluk werden meerdere ambulances, de brandweer en een traumaheli opgeroepen.

Keren bij afrit Son en Breugel
Vanwege de spoedreparatie van de vangrail bij de oprit naar Ekkersrijt ontstonden er op de A2, de A50 en de A58 richting Eindhoven files. De langste file was die op de A2. Die was rond acht uur veertien kilometer lang, goed voor meer dan een halfuur vertraging. Pas rond halftien was die file opgelost. Op de andere wegen bedroeg de vertraging ongeveer een kwartier en was de ellende eerder voorbij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.