Video

Is Virgil van Dijk de beste voetballer ter wereld? Vanavond zullen we het weten

23 september 2019 om 10:52
nl
Virgil van Dijk hoort maandagavond of hij zich ook een jaar lang de beste voetballer van de wereld mag noemen. De voetballer uit Breda is tijdens een gala van wereldvoetbalbond FIFA in Milaan een van de drie genomineerden, net als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. "Ik denk dat hij wint", verwacht Jan Willem Spaans de auteur van een boek over Van DIjk dat donderdag uitkomt.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Van Dijk liet beide sterspelers van Barcelona en Juventus al achter zich bij de verkiezing van beste voetballer van Europa. De verdediger won dit jaar met Liverpool de Champions League en eindigde als tweede in de Premier League. Hij haalde met het Nederlands elftal de finale van de Nations League. Van Dijk werd dit jaar ook al verkozen tot beste speler van de Premier League.

De bondscoaches en aanvoerders van alle nationale teams brengen hun stem uit, net als een panel van journalisten. Fans hebben op internet al laten weten wie de prijs moet winnen. Marco van Basten was in 1992 de laatste Nederlander die zich de beste voetballer van de wereld mocht noemen.

Voetbaljournalist Jan Willem Spaans volgde Virgil van Dijk rond de finale van de Champions League. Hij sprak ook met bekenden van Van Dijk en maakte het boek 'Een dag uit het leven van Virgil van Dijk'. Liverpools nummer vier: een man met meer status dan prijzen, dacht Spaans op de persconferentie na Champions League-finale.

Nu laat Spaans zijn gedachten gaan over de verkiezing van beste voetballer van de wereld. Bekijk daarvoor de video:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.