Remco Erkeland (18) slaapt net niet met zijn skateboard, maar is wel een topper in wording

24 september 2019 om 13:00
Remco Erkeland
Remco Erkeland
“Als ik mijn leven in één woord moet omschrijven, dan is dat skateboarden”, stelt Remco Erkeland. De 18-jarige skater uit Goirle staat bij de Nederlandse skatebond te boek als een groot talent en zelf hoopt hij ooit professioneel skater te worden. “Maar nu skate ik gewoon met mijn vrienden en doe ik dit, omdat ik het leuk vind.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Op 12-jarige leeftijd begon Erkeland met skaten. “Ik was met mijn ouders bij het NK in Tilburg gaan kijken en toen kwam ik erachter dat skaten wel echt vet was.” Sindsdien staat zijn leven volledig in het teken van skateboarden. “Doordeweeks skate ik zo’n zes à zeven uur per dag, in het weekend soms wel elf uur per dag.”

Bekijk hieronder de video met Remco Erkeland en lees verder.

 

Wachten op privacy instellingen...

Olympische sport
Vanaf 2020 behoort skateboarden ook tot de Olympische Spelen. Een deel van de skaters is erop tegen, omdat de Spelen de uitstraling van het skaten zou kunnen aantasten. Maar Erkeland ziet juist wel voordelen. “De sport krijgt zo meer aandacht en daardoor komen er bijvoorbeeld veel meer vette skateparken in Nederland.”

Zelf zou hij ook dolgraag naar de Spelen gaan als skateboarder. "In 2024 zou het misschien kunnen. Die ervaring lijkt me super vet. 2020 zal te vroeg komen, maar ik ga hard werken om er vier jaar later wel bij te zijn."

Pro-skater
Op dit moment is Erkeland nog geen professioneel skater, iets wat hij wel graag zou willen worden. "Nu krijg ik wel eens wat prijzengeld op toernooien, maar als pro-skater kun je wel meer geld verdienen. Skateboarden is gewoon mijn leven dus ik zou heel graag iets in die wereld willen doen."

Wachten op privacy instellingen...