Man die zelfmoord pleegde in Escharen, is verdachte van moord op Roemeens meisje (11)

ESCHAREN - De man die maandagmiddag zelfmoord pleegde door zijn auto voor een vrachtwagen te gooien in Escharen, is dezelfde man die verdacht wordt van het ontvoeren, misbruiken en vermoorden van een 11-jarig meisje uit Roemenië. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. Het gaat om de 47-jarige Joop V., door justitie met doopnaam Johannes aangeduid, uit Beers.

LEES OOK: Dode bij ongeluk op N321 bij Escharen, gekantelde vrachtwagen blokkeert de weg

Op V. was een klopjacht gaande in Roemenië. Hij werd verdacht van de moord op de 11-jarige Mihaela Adriana. Adriana kwam vrijdag niet thuis van school in het dorp Gura Șuţii en werd zondag dood gevonden aan de rand van een bos.

Naar Nederland
De Roemeense politie had voor de vondst van het meisje al camerabeelden gezien waarop de auto van de Nederlander te zien was. Johannes V. werd verhoord, maar niet aangehouden omdat hij nog niet officieel verdachte was.

Nadat het lichaam van het meisje werd gevonden in haar woonplaats, begon de klopjacht naar V. Johannes V. vluchtte snel naar Nederland en pleegde dus maandagmiddag zelfmoord in Escharen. De vrachtwagenchauffeur van de wagen waar V. op inreed raakte lichtgewond.

OM
Het OM wil verder niet ingaan op de omstandigheden en de betrokkene. Een woordvoerder verwijst naar de politie in Roemenië, die het onderzoek leidt. De Nederlandse politie ondersteunt dit waar nodig, aldus het OM. De burgemeester van Cuijk wil er ook verder niet ingaan.

Heb je gedachten over zelfdoding of behoefte om met iemand hierover te praten? Bel of schrijf met hulplijn 113. via telefoonnummer 0900-0113.